Ophef in Deventer om oud-bestuurslid pedoclub

Een grote groep mensen heeft zich donderdagavond verzameld voor een flat in Deventer. De groep eiste dat oud-bestuurslid van pedofielenvereniging Martijn Marthijn Uittenbogaard de stad zou verlaten. Dat meldt RTV Oost. De politie bevestigt de onrust, maar wil niet bevestigen dat de groep bijeen was om Uittenbogaard de stad uit te jagen.

De onrust duurde ongeveer een uur. De politie laat verder weten dat geen geweld is gebruikt, maar wil verder niet ingaan op de zaak.

Uittenbogaard werd woensdag en donderdag belaagd in Deventer, toen hij de stad bezocht met een vriend. Jongeren herkende hem van televisie, bedreigden hem en scholden hem uit. Uittenbogaard liet donderdag weten dat de twee de stad per taxi hebben verlaten en dat hij weer thuis is.

Hij laat vrijdag weten dat het huis waar de groep zich ophield, niet het huis van zijn kennis is. "Die woont helemaal niet in Deventer, net als ik."

Op Facebook is een pagina geopend waarin wordt opgeroepen dat Uittenbogaard Deventer moet verlaten. De pagina heeft meer dan zeventienhonderd likes.