Tiendalli tekent toch bij Swansea

Dwight Tiendalli vervolgt zijn loopbaan toch bij Swansea City. De 27-jarige verdediger tekende woensdag een contract voor drie seizoenen, meldt de club uit Wales. De Nederlander speelde afgelopen seizoen al voor Swansea, maar kon eerder deze zomer geen overeenstemming bereiken over een langer dienstverband.

"Ik heb hier een geweldige tijd gehad en ben blij om terug te zijn", laat Tiendalli weten. "Het heeft wat langer geduurd dan gedacht, maar mijn eerste keuze was altijd om weer voor Swansea te spelen." De vleugelverdediger kwam vorig seizoen 25 keer in actie voor The Swans, waarmee hij de League Cup veroverde.

De terugkeer van Tiendalli komt goed uit voor Swansea, dat de geblesseerde Neil Taylor zes weken moet missen. Bij de Premier Leagueclub staan de Nederlanders Michel Vorm en Jonathan de Guzman al onder contract.

Tiendalli debuteerde in juni tijdens de oefentrip in Azië voor het Nederlands elftal. In clubverband kwam hij eerder uit voor FC Utrecht, Feyenoord, Sparta Rotterdam en FC Twente.