'Moordenaar wist van zwangerschap Visser'

De Spanjaard achter de moord op Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein wist dat Visser zwanger was van een tweeling. Enkele weken voor ze werd vermoord meldde Visser via Whatsapp aan onder anderen hoofdverdachte Juan Cuenca dat ze in verwachting was. Ze stuurde zelfs foto's van de echo's waarop twee embyro's te zien waren, schrijft De Telegraaf zaterdag.

Als de rechter bewezen acht dat Cuenca van de zwangerschap wist, kan zijn straf een stuk hoger uitvallen. Het doden van een ongeboren kind kan in Spanje maximaal acht jaar cel opleveren.

Cuenca is de ex-manager van de volleybalclub waar Visser speelde. Hij zou haar en haar partner hebben laten vermoorden om hun geld afhandig te maken. Ook voormalig clubeigenaar en medeverdachte Lifante Evedasto zou het berichtje van Visser hebben gehad. Dit blijkt volgens de krant allemaal uit gegevens die zijn toegevoegd aan de strafdossiers in het gerechtelijk vooronderzoek.

In de zaak zijn twee Roemenen aangehouden. Van hen bestaat het vermoeden dat ze door Cuenca zijn ingeschakeld om de dubbele moord daadwerkelijk te plegen. In juli werd in de zaak een vierde verdachte aangehouden.

De 35-jarige Visser en de 57-jarige Severein werden op 26 mei vermoord in de buurt van Murcia. Ze verdwenen in mei tijdens hun verblijf in Spanje en werden twee weken later gevonden in een citroenboomgaard.