Zalm: vandaag meer duidelijkheid over ABN

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) geeft vrijdagmiddag een persconferentie over de toekomst van ABN AMRO. Dat zei Gerrit Zalm, topman van de bank, vrijdagochtend tijdens een toelichting op de halfjaarcijfers. Haagse bronnen bevestigen dat Dijsselbloem na afloop van de wekelijkse persconferentie van premier Mark Rutte (VVD) in perscentrum Nieuwspoort toelichting geeft op de plannen rond de genationaliseerde bank.

Dijsselbloem gaf woensdag na afloop van de ministerraad al aan dat een besluit over de toekomst van de genationaliseerde bank nabij was. "Dat gebeurt misschien zelfs al sneller dan over een paar weken", zei hij daarover. Het naderende besluit betekent niet dat ABN AMRO al binnen enkele weken in de verkoop gaat.

Zalm wilde tijdens zijn toelichting op de jaarcijfers niet verder ingaan op een mogelijke privatisering van de bank. "Tijdens de persconferentie spreekt de certificaathouder", aldus de topman, daarmee doelend op de Nederlandse overheid. "Tot die tijd wil ik verder niet reageren."