Aandeelhouders 'Feijenoord' willen uitleg

Een groep aandeelhouders van Stadion Feijenoord eist verantwoording van Kuip-directeur Jan van Merwijk en de raad van commissarissen over het mislukken van de stadionplannen.

De aandeelhouders vinden dat er 'grote procedurele en inhoudelijke fouten' zijn gemaakt. Dat schrijft het AD Rotterdams Dagblad. In een brief aan de stadiondirecteur en de commissarissen schrijven ze dat het uitblijven van een nieuwe Kuip grote financiële gevolgen heeft.

"Stadion Feijenoord NV heeft hierdoor grote financiële en reputatie schade opgelopen, alleen al vanwege de grote kosten die met de planontwikkeling zijn gemoeid", aldus de Vereniging Aandeelhouders Stadion Feijenoord (VASF), goed voor 43 procent van de aandeelhouders. De groep wil weten wat de personele gevolgen zijn van het mislukken van de plannen.

De VASF wil ook een overzicht van de verplichtingen die het stadion is aangegaan, en van de kosten die al waren gemaakt. Eerder werden die kosten geschat op twee tot 2,5 miljoen euro. Van Merwijk zegt in een reactie dat er na de zomer een vergadering van aandeelhouders komt. "En dan zal er op de vragen antwoord worden gegeven."