PSG heeft ook Marquinhos binnen

Het sterrenensemble van Paris Saint-Germain breidt zich verder uit. Vrijdag tekende verdediger Marquinhos (19) een vijfjarig contract in Parijs. Hij komt over van AS Roma.

Bij Roma stond hij amper een jaar onder contract. In de Serie A ontpopte hij zich als een van de sterkhouders van Roma en veroverde al snel een plaats in het hart van de verdediging. Hij speelde 26 competitiewedstrijden namens de Romeinen en kwam vier keer in actie tijdens de Coppa Italia. Bij PSG gaat Marquinhos met rugnummer 5 spelen.

"Ik ben ontzettend blij dat ik bij deze club heb getekend", vertelt Marquinhos op de clubsite van PSG. "Dit is een club waar veel Brazilianen hebben gespeeld en zij hebben geholpen om de geschiedenis van de club te schrijven. Ik doe alles om die traditie voort te zetten zodat mijn naam straks ook in de geschiedenisboeken van de club zal komen te staan. Paris Saint-Germain zal mij helpen om mij te ontwikkelen naast spelers met exceptionele kwaliteiten, die allemaal het verlangen hebben om prijzen te winnen en de harten van de supporters te veroveren."

President Nasser Al-Khelaifi is tevreden met de komst van de 'toekomstige ster'. "Zijn kwaliteiten trokken al de aandacht van de grootste clubs uit Europa. Het onderstreept nog maar eens het verlangen van de club om in de toekomst een van de grootste clubs te worden."

Marquinhos is na Edinson Cavani en Lucas Digne de derde aanwinst van de club. Hij is gehaald om op den duur Thiago Silva op te volgen. De transfersom kan oplopen tot maximaal 35 miljoen euro.