Teleurgestelde Gudde denkt niet aan opstappen

Algemeen directeur van Feyenoord Eric Gudde is niet van plan om persoonlijke consequenties te verbinden aan het stranden van de plannen voor een nieuw stadion. "In de sport is weglopen het stomste wat je kunt doen", vertelde hij aan RTV Rijnmond. Wel liet hij weten 'enorm teleurgesteld' te zijn. "Dit voelt als een nederlaag."

De gemeenteraad in Rotterdam zou vandaag stemmen over de plannen voor een nieuwe Kuip. Gisteravond al bleek dat er geen meerderheid zou komen in de gemeenteraad, waarna het voorstel kort voor het in stemming werd gebracht door het college van b en w werd teruggetrokken.

"Dit is voor Feyenoord een gemiste kans", vindt Gudde. "We kunnen in het huidige stadion niet verder. Dan houd je de vierde of vijfde begroting van Nederland. Zo blijf je structureel achter de feiten aanlopen."

Ook stadiondirecteur Jan van Merwijk is uit het veld geslagen. "Ik ben buitengewoon teleurgesteld. We gaan ons beraden op de ontstane situatie." De bedoeling is om nieuwe plannen te ontwikkelen voor een nieuw stadion en zo alsnog voldoende draagvlak bij politiek en bevolking te creëren. Renovatie van het huidige onderkomen ziet de directie van Feyenoord niet zitten.