GTA V-installatie en meer informatie

Rockstar heeft meer informatie over Grand Theft Auto V gegeven. Het is het meest ambitieuze spel dat alle rekenkracht dat er beschikbaar is in de huidige generatie consoles gaat gebruiken.

Rockstar geeft aan dat de Xbox 360-versie van het spel twee discs gaat krijgen. De eerste is voor de installatie en de tweede om het spel te spelen. Je hoeft niet te wisselen van disc tijdens het spelen. De installatie kost 8GB vrije ruimte op de harde schijf of USB flashdrive van de Xbox 360. De flashdrive heeft minimaal 16GB vrije ruimte en USB 2.0 met 15MB/s aan leessnelheid nodig. De PlayStation 3-versie past op één disc en heeft dezelfde installatie-eisen qua vrije ruimte.

Michael, Franklin en Trevor kunnen elkaar tegenkomen in het spel. Een van deze hoofdpersonages vermoorden gaat niet, volgens Rockstar genezen ze snel en hebben ze een goede zorgverzekering. Je kunt op elk moment tussen de drie personages wisselen als je niet bezig bent met een missie. Waar je dan terecht komt weet je pas op het moment dat je gewisseld hebt. Trevor kan net moeten vluchten voor de politie, Michael heeft misschien wel een ruzie met zijn vrouw of Franklin versiert een chick.

Verder geeft Rockstar aan dat er binnenkort een gameplayvideo uit gaat komen. Meer informatie over Grand Theft Auto Online, de multiplayer van Grand Theft Auto V, komt ook nog deze zomer.

Grand Theft Auto V komt 17 september uit voor Xbox 360 en PlayStation 3. Rockstar geeft het nog eens aan: er is geen pc-versie of next-gen-versie aangekondigd.