KNVB gaat praten met Eindhoven

De KNVB wil met de gemeente Eindhoven in gesprek over het toelaten van uitfans bij wedstrijden van Jong PSV. Daarmee reageert de voetbalbond op een brief van burgemeester Rob van Gijzel. De KNVB stelt dat het 'voorstander is van zowel uit- als thuispubliek bij de competitiewedstrijden'.

In Van Gijzels brief gaf hij volgens het Brabants Dagblad aan dat supporters van negen clubs niet welkom waren bij de eerstedivisieduels van het tweede team van PSV. Het zou gaan om de fans van Willem II, FC Den Bosch, FC Oss, Jong Ajax, Jong FC Twente, MVV, FC Dordrecht, Fortuna Sittard en De Graafschap. Van Gijzel voert veiligheidsredenen aan voor zijn besluit.

Ook FC Den Bosch weert bezoekende supporters van een viertal clubs op last van de gemeente. Het gaat om Jong Ajax, Jong PSV, Jong FC Twente en Willem II.

De KNVB stelt echter dat er afspraken zijn gemaakt op landelijk niveau over het toelaten van uitfans. De bond wil de gemeente helpen om 'de thuiswedstrijden in de betreffende regio op de meest optimale wijze te laten organiseren'.