VVD-denktank twijfelt aan Twitter
Sociale media hebben nauwelijks meerwaarde voor politici, en zijn mogelijk zelfs schadelijk voor de democratie. Dat schrijft de Teldersstichting, het wetenschappelijk bureau van de VVD, in een vrijdag verschenen rapport.
Politici hebben sociale media massaal omarmd, constateren de auteurs van het rapport, dat gaat over de toekomst van politieke partijen. Ze twijfelen aan het nut daarvan, met name in het geval van Twitter. "Een politieke overtuiging laat zich niet zo makkelijk verpakken in snelle, gevatte en korte berichtjes."
De VVD-denkers hekelen 'vluchtigheid, beknoptheid en oppervlakkigheid die dominant zijn op de sociale media'. Het gebrek aan diepgang 'doet vrezen dat een fatsoenlijke gedachtewisseling zich niet via internetfora laat organiseren'. Al met al 'is het nog maar de vraag' of sociale media een positieve invloed op de politiek hebben.
Tegelijkertijd vindt de Teldersstichting wel dat politici meer gebruik moeten maken van andere mogelijkheden die internet biedt. Zo maakt internet het mogelijk dat politici 'in alle rust en ongehinderd door journalisten' hun verhaal kunnen vertellen. Dat gebeurt nog veel te weinig. "Van echte communicatie met de achterban is geen sprake. Zelfs voor verslaggeving van partijbijeenkomsten zijn partijleden nogal eens aangewezen op de traditionele media."
VVD-denktankWereld twijfelt aan Twitter.Zo, dat klopt beter....
Twitter geeft daarmee altijd maar een halve boodschap en dan meestal nog de meest negatieve. En daarom is het vooral een heel lastig medium om een serieuze boodschap evenwichtig te verspreiden.
tot zover de nieuwsgeving van.... Nico
Als zij dat werkelijk menen dan zullen de mensen die werken voor de Teldersstichting de VVD wel snel verlaten.
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
Zoals de tamagotchi in de jaren ?90 hot was, zo is nu social media hot. Een hype, en gelukkig op z?n retour...
Blijkbaar weten mensen niet zo goed wat Twitter is, gezien de reacties hier. Twitter is niet alleen maar IQtjes 80 die tweeten over hoe hun drol eruit ziet, dames en heren.
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
In het geval van de VVD is dat inderdaad een bedreiging, niet voor de democratie maar voor de elitaire VVD zelf. Social media is immers lastiger te managen dan een krantenartikel, een kamerdebat of een tv-interview. Dat is juist POSITIEF voor de democratie!
Beetje goedkoop om een medium af te zeiken omdat de elite er niet mee om kan gaan. Daarnaast stikt het op Twitter van de kritische journalisten, daar is de VVD ook niet zo happig op.
[ Bericht gewijzigd door RickT op vrijdag 21 juni 2013 @ 12:27 ]
DAT HEET Fok!
― Aleksandr Solzhenitsyn
#twitterafterdark
Over stakkers gesproken...
En ja, ik volg ook een aantal politici, zelfs van totaal verschillende partijen. Waarom? Hun scherpe, gedwongen korte maar zo inhoudelijk krachtige berichtjes houden me op de hoogte en triggeren me soms om even verder te kijken - lange teksten die 'politici in alle rust en ongehinderd door journalisten' op internet kunnen plaatsen lees ik niet graag tenzij getriggerd door zo'n tweet of een of andere actualiteit. Die denktank gasten zijn nog van het oude stempel. Communicatie en delen van informatie gaat zo veel sneller tegenwoordig dat het een hele kunst is om juist dat er uit te pikken wat voor jou van belang is. De 140 karakters beperking per bericht van twitter helpt hierbij enorm.
Mensen die dingen op twitter zetten als "Net de hond uitgelaten, shit man, het regent" of "Ik ga slapen" cq. "Goedemorgen nederland", die ontvolg ik snel. Dat is meer voor mensen die zelf geen social life hebben, mijn social life is al vol zat.
Advies nota : 33.000 euro, graag binnen 14 dagen over te maken op mijn bankrek.
Vooral als dergelijke acties lokaal gericht zijn, kunnen ze erg krachtig zijn. Ik vind al die berichtjes met enkel een linkje er in veel irritanter.
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken