Federer met titel Halle op zak naar Londen

Roger Federer lijkt klaar voor Wimbledon. De Zwitser schreef zondag het ATP-toernooi in Halle op zijn naam door in de finale de Rus Mikhail Youzhny met 6-7 (5), 6-3 en 6-4 te verslaan. Voor Federer, die als eerste was geplaatst, is het zijn zesde eindzege in de Duitse plaats. Hij was er in 2003, 2004, 2005, 2006 en 2008 al de beste.

Federer kwam nog wel op achterstand tegen de nummer 29 van de wereld, die in het eerste bedrijf in de tiebreak aan het langste eind trok. Daarna stelde de 31-jarige Zwitser echter orde op zaken. Met een break in zowel de tweede als de derde set stelde hij de overwinning veilig.

Daarmee heeft Federer zijn eerste toernooizege van het jaar te pakken. Hij komt bovendien op gelijke hoogte met John McEnroe. Beide hebben nu 77 titels en staan daarmee gedeeld derde, achter Jimmy Connors (109) en Ivan Lendl (94).

Voor Federer, die vorig jaar in de finale verloor van Tommy Haas, was het toernooi in Halle zijn laatste ter voorbereiding op Wimbledon, dat over ruim een week begint. De mondiale nummer drie is titelverdediger op het derde grandslamtoernooi van het jaar.