'Atlete Campbell-Brown betrapt op vochtafdrijvend middel'

Topatlete Veronica Campbell-Brown is op 4 mei tijdens de Jamaica Invitational positief getest op een een vochtafdrijvend middel. Dat meldt de Jamaicaanse krant The Gleaner.

De 31-jarige Campbell-Brown testte positief nadat ze de 100 meter sprint had gewonnen. De krant meldt ook dat de B-straal positief is bevonden. Verwacht wordt dat de Internationale Atletiekfederatie IAAF begin volgende week met een mededeling zal komen.

Campbell-Brown won in totaal zeven olympische medailles, waaronder drie keer goud. In 2004 pakte ze tijdens de Spelen in Athene goud op de 4x100 meter estafette en de 200 meter. In Peking prolongeerde ze haar titel op de 200 meter. In Londen won ze brons op de 100 meter en zilver met de Jamaicaanse ploeg op de 4x 100 meter estafette. Tevens is ze nog twee keer wereldkampioen geworden. Ze won de 100 meter (Osaka, 2007) en de 200 meter (Daegu, 2011).

Eerder deze week werd de Jamaicaanse Dominique Blake door de antidoppingcommissie in haar land voor zes jaar geschorst. Zij testte positief tijdens de Olympische Spelen in Londen. Het was voor Blake de tweede keer dat ze positief werd bevonden. Campbell-Brown zal naar alle waarschijnlijkheid voor twee jaar worden geschorst omdat het de eerste keer is dat ze betrapt is op doping.