Stewart: "AZ-selectie is rond"

De voorbereiding op het nieuwe seizoen moet nog beginnen, maar bij AZ zijn ze al klaar voor de komende jaargang. De Alkmaarders hebben met aanwinsten Eli Babalj (21) van Melbourne Hearts, Jeffrey Gouweleeuw (21) van SC Heerenveen, Jan Wuytens (28) van FC Utrecht en Nemanja Gudelj (21) van NAC Breda hun slag al geslagen op de transfermarkt.

AZ is klaar voor het komende seizoen. "We hebben inderdaad de selectie al rond. Al kun je dat nooit met zekerheid zeggen. Je weet nooit welke spelers er eventueel nog vertrekken", sprak technisch directeur Earnest Stewart in Voetbal International. "Geen enkele club heeft zich gemeld voor een van onze spelers. Er was wel een bod op Erik Falkenburg (van Panathinaikos, red.), maar dat was veel te laag. Sindsdien hebben we niets meer gehoord."

AZ versterkte zich dus met twee verdedigers, een middenvelder en een aanvaller. Stewart benadrukt dat de club daarmee niet verwacht dat er ook twee verdedigers (Etienne Reijnen, Nick Viergever), een middenvelder (Adam Maher of Erik Falkenburg) en een spits (Jozy Altidore) zullen vertrekken. "We willen de selectie sowieso breder maken."