Prinses Beatrix opent Den Haag Sculptuur

Prinses Beatrix opent woensdagmiddag de jaarlijkse expositie Den Haag Sculptuur. De zestiende editie van de tentoonstelling bestaat uit 115 beelden van hedendaagse Russische kunstenaars. Russia XXI is de gehele zomer te bezoeken, dag en nacht.

Met de onthulling van het beeld Free van Sergey Shekhovtsov opent Beatrix de beeldententoonstelling. Shekhovtsov is bij de onthulling aanwezig. Het beeld laat een muur zien waardoor een man naar de vrijheid springt. De expositie is al sinds vorige week te bezoeken maar met de onthulling van Free is Den Haag Sculptuur officieel geopend.

De 115 sculpturen bevinden zich onder meer op het Lange Voorhout, in de Oosterkerk en in het Scheveningse museum Beelden aan Zee. In de kerk en op het Lange Voorhout zijn de beelden tot en met 8 september te zien. In het museum loopt de tentoonstelling tot en met 28 oktober.

In het kader van het Nederland-Ruslandjaar in 2013 is gekozen voor de Russische sculpturen. De beelden, die in de afgelopen 25 jaar zijn gemaakt, geven een goed overzicht van recente en huidige ontwikkelingen in Rusland.

Submitter:  Bron: Novum