Onderzoek dood Almeers meisje in 2007 heropend

De politie heeft het onderzoek naar de dood van de 17-jarige Cassandra van Schaijk uit Almere in 2007 heropend. Met nieuwe inzichten en nieuwe onderzoekstechnieken hoopt het onderzoeksteam alsnog tot een doorbraak te komen, laat de politie Midden-Nederland dinsdag weten.

Van Schaijk werd zaterdag 24 maart 2007 rond 04.00 uur voor het laatst gezien in Almere-Stad, waar ze na het uitgaan op de bus naar huis stond te wachten. Drie weken later werd haar lichaam gevonden in de Noorderplassen in haar woonplaats. Het is nooit duidelijk geworden of ze slachtoffer is geworden van een misdrijf of dat sprake is van een ongeluk.

Het coldcaseteam onderzoekt alle tips en sporen opnieuw om te kijken of destijds iets over het hoofd is gezien. Ook zijn zogeheten burgerparticipatiegroepen samengesteld. Die bestaan uit bekenden van het meisje, maar ook uit mensen die de zaak niet kennen. De uitkomst van hun gesprekken kunnen volgens de politie van grote waarde zijn voor het onderzoek. De methode is ook gebruikt in het onderzoek naar de moord op Marianne Vaatstra in 1999.

Justitie heeft een beloning van tienduizend euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van de zaak. Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdag aandacht aan de cold case.