[ET Darts] Hollandse avond in Wenen

Vanavond was het in de Arena Nova in Wenen een Hollandse dartsavond. Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen wisten alle drie op vrij eenvoudige wijze de derde ronde van het vierde European Tour toernooi te bereiken.

Van Gerwen had van de drie de minste moeite in zijn partij tegen Wayne Jones. Na enkele legs stond er alweer een gemiddelde van ruim 107 punten op het scorebord. Mighty Mike kwam geen moment meer in de problemen tegen zijn Engelse tegenstander. Hij miste op een haar een 170-finish en gaf uiteindelijk maar één leg af: 6-1.

Ook Jelle Klaasen plaatste zich vanavond voor de derde ronde. El Matador begon zeer sterk aan het treffen met Thomas Seyler. Een gemiddelde dat lang boven de 100 bleef bracht hem naar een 4-3 voorsprong. De Alphenaar miste vervolgens negen dubbels op rij en zag de Duitser profiteren. Klaasen liet het hoofd niet zakken, bleef de trippels raken en finishte uiteindelijk met een beslissende 167 voor de 6-4.

Van Barneveld had met een gemiddelde van 93,19 punten voldoende aan een knappe 6-4 overwinning op Kevin Painter. Vier Haagse 180-ers op het juiste moment gaven de doorslag in de partij. Morgen gaat het toernooi verder vanaf de achtste finales. In de avond wordt bekend wie zich bij John Part, Wes Newton en Michael van Gerwen in het rijtje van EuroTour 2013 overwinnaars voegt.