PSG-directeur Leonardo negen maanden geschorst

De technisch directeur van Paris Saint-Germain, Leonardo, is donderdag voor negen maanden geschorst. De Braziliaan dankt die straf aan het geven van een schouderduw aan een scheidsrechter eerder deze maand. De Franse landskampioen moet bovendien het nieuwe seizoen met drie punten in mindering beginnen.

Leonardo was door de Franse voetbalbond al voorlopig geschorst. Donderdag kwam de voorzitter van de tuchtcommissie Pascal Garibian met de officiële straf, die betrekking heeft op alle officiële functies binnen de club. Leonardo kan overigens nog wel in beroep gaan.

Leonardo wachtte begin mei na afloop van de wedstrijd tegen Valenciennes (1-1) scheidsrechter Alexandre Castro op in de catacomben. Vervolgens deelde de oud-profvoetballer een flinke duw uit aan Castro. Leonardo voerde als excuus aan zelf te zijn geduwd. Op televisiebeelden lijkt daar echter geen sprake van.

Door de schorsing, die in februari afloopt, is de kans dat Leonardo volgend seizoen trainer is van PSG aanzienlijk geslonken. De 56-voudig international was een kandidaat om Carlo Ancelotti te vervangen bij een eventueel vertrek. De Italiaan heeft aangeven graag te willen verkassen naar Real Madrid.