Burgemeester bezoekt school vermiste broertjes

Burgemeester van Zeist Koos Janssen heeft maandagochtend de school van de vermiste broertjes Ruben en Julian bezocht. Samen met de directeur van de Kerckeboschschool sprak hij ouders toe om hen een hart onder de riem te steken.

De kinderen werden maandag, op de eerste ochtend na de meivakantie, door hun leerkrachten opgevangen in hun eigen klas. Daar werd in een kringgesprek over de broertjes Julian en Ruben gepraat, meldt een woordvoerder van de gemeente Zeist. Intussen spraken de burgemeester en de directeur zo'n zeventig aanwezige ouders toe, in een 'betrokken, warme sfeer', aldus de zegsvrouw.

"Dit was geen informatiebijeenkomst, maar het ging echt om het samenzijn", legt de woordvoerder uit. In de school, die zo'n 245 leerlingen telt, is een hoek ingericht voor de ouders en leerlingen. "Daar branden kaarsen die symbool staan voor de hoop die wij hebben voor de jongens."

Het is de bedoeling dat op school zo snel mogelijk weer de 'normale' gang van zaken opgepakt wordt. Na het kringgesprek worden de lessen weer volgens de gewone structuur gegeven.

Maandagochtend zoekt de politie met duikers in een visvijver bij Geulle naar de jongens, die sinds maandag vermist worden. Hun vader werd dinsdagmorgen gevonden in natuurgebied het Doornse Gat op de Utrechtse Heuvelrug. Hij had zelfmoord gepleegd.