Afhaalpunt bol.com in vier op vijf AH's

In vier op de vijf vestigingen van Albert Heijn in België en Nederland komt een afhaalpunt van bol.com. Dat maakten de supermarktketen en de webwinkel maandag bekend. Hiermee komt het aantal afhaalpunten op ruim zevenhonderd.

Bol.com is sinds februari vorig jaar in handen van Ahold, het moederbedrijf van Albert Heijn. Sinds het najaar werd getest met ophaalpunten van bol.com in 59 AH-winkels en bij drie punten van webwinkel Albert. Volgens de twee bedrijven was dat een groot succes. Ongeveer vijf procent van alle bestellingen bij bol.com wordt nu opgehaald bij de supermarkt.

Albert Heijn heeft in Nederland ongeveer 850 winkels. In België zijn het er inmiddels twaalf. De afhaalpunten komen alleen in winkels met een servicebalie. Zo'n balie ontbreekt vaak in de kleinere supermarkten.

Webwinkelen is een van de weinige detailhandelsectoren die afgelopen jaar is gegroeid. Steeds meer van winkelketens proberen daar een graantje van mee te pikken door hun online diensten met hun fysieke winkels te combineren. Zo hebben onder meer HEMA, Kijkshop en Bijenkorf bestelzuilen neergezet waarop producten uit hun webwinkel kunnen worden besteld en later kunnen worden afgehaald.