Guardiola sluit terugkeer naar Barcelona uit

Pep Guardiola ziet zichzelf in de toekomst niet meer terugkeren bij Barcelona. "Ik denk dat het een afgesloten hoofdstuk is", zei de Spaanse coach donderdag op een congres in Argentinië. "Het was een fantastische periode in mijn leven, maar het is voorbij." Guardiola vierde grote successen bij Barcelona en gaat na een sabbatical van een jaar volgend seizoen aan de slag bij Bayern München.

Guardiola's nieuwe werkgever bereikte woensdag op fabuleuze wijze de finale van de Champions League. De Duitsers zegevierden in Camp Nou met 3-0, na de thuiswedstrijd al met 4-0 gewonnen te hebben. De finale op Wembley wordt een volledig Duitse aangelegenheid, want dinsdag schakelde Borussia Dortmund Real Madrid al uit.

Guardiola zegt klaar te zijn voor een nieuwe fase in zijn leven. "Ik voel me erg ontspannen", sprak hij, om dan toch weer over Barcelona te beginnen. "Ik heb daar gedaan wat ik kon. Alles heeft een begin en een einde. Het eind komt wanneer je ontdekt dat het genoeg is geweest."

Met Barcelona won Guardiola onder meer twee keer de Champions League en driemaal de Spaanse landstitel. Als speler was de 47-voudig international ook al succesvol met de Catalaanse club.