NS tevreden met punctualiteit op Koninginnedag

Op Koninginnedag reed ruim negentig procent van de treinen op tijd. Dat meldt de NS woensdag. De vervoerder is tevreden over het verloop van de dag en het functioneren van de Oranjedienstregeling.

Zo'n 240.000 mensen reisden op de dag van de troonswisseling per trein naar de hoofdstad, niet meer dan op een normale Koninginnedag. Naar Eindhoven, de op een na drukstbezochte stad, bracht de NS zeventigduizend feestvierders.

Volgens de NS gingen mensen wel later naar huis dan andere Koninginnedagen, mede door het programma in Amsterdam en Eindhoven. Treinen vanuit Amsterdam reden daarom ook tot 04.00 uur.

Reizigersvereniging Rover kreeg één klacht binnen over de Oranjedienstregeling van de NS. "Die ging over een overvolle trein naar Amsterdam, maar het was natuurlijk op zich niet zo verwonderlijk dat dat zou gebeuren", vertelt een woordvoerder. "Ik denk dat de reizigers ook tevreden waren over het verloop."

De punctualiteit op Koninginnedag was wel lager dan normaal. Over heel vorig jaar reed bijvoorbeeld ruim 94 procent van de treinen op tijd.