Bertens kan titelprolongatie vergeten

Kiki Bertens is in de kwartfinale van het WTA-toernooi in Marrakech uitgeschakeld. De Nederlandse tennisster, die als vijfde was geplaatst, dolf het onderspit tegen de Spaanse Lourdes Dominguez Lino. Het werd 6-4, 4-6, 6-3. De partij nam liefst twee uur en twintig minuten in beslag. Bertens was titelverdedigster op het Marokkaanse gravel.

Beide speelsters hadden door de harde wind moeite om hun opslag te behouden. Bertens kwam in de eerste set van een 5-1 achterstand terug tot 5-4, maar moest de set toch aan Dominguez Lino laten. In het tweede bedrijf wisselden beide speelsters drie keer hun opslag uit, voordat de Wateringse de stand gelijk trok.

Voor de 21-jarige Bertens begon de derde set teleurstellend. Ze ging door haar enkel en moest zich even laten behandelen door de fysiotherapeut. Het eerste servicebehoud in de beslissende set was voor de Spaanse, die daardoor op 5-3 kwam. Met nog een break besliste ze vervolgens de partij.

Bertens, die donderdag nog moeizaam afrekende met de Italiaanse Flavia Pennetta, verdedigde in Marokko haar titel. Vorig jaar pakte ze in Fez, dat tussen 2007 en 2012 de organisatie in handen had, haar tot nu toe enige WTA-titel. Eerdere edities van het toernooi vonden plaats in Casablanca en Rabat.