'Extra bezuinigingen 2014 van de baan'

De geplande bezuiniging van 4 miljard euro voor volgend jaar is in het akkoord van werkgevers en werknemers van de baan. Dat zegt voorzitter Albert Jan Maat van land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland. Volgens bronnen worden in het akkoord, waaraan kabinet en sociale partners donderdagavond in Den Haag de laatste hand leggen, de bezuinigingen uitgesteld tot augustus.

Maat noemt dit akkoord het "enig juiste antwoord" op de lastige situatie waarin de Nederlandse economie verkeert. "Het is goed om nu pas op de plaats te maken en de grote hervormingen nog even uit te stellen. Dat draagt bij aan het herstel van vertrouwen."

Doordat de extra bezuinigingen van het kabinet voorlopig niet doorgaan, komt er 300 miljoen euro beschikbaar voor het ministerie van Economische Zaken. .Dat geld kan volgens Maat het beste worden ingezet om de concurrentiekracht van de bedrijven te versterken. "Het kabinet moet met goed en voorspelbaar beleid inspelen op de dynamiek in de ondernemingen en sectoren. Aanjagen van innovatie en duurzaamheid is nodig."

'Extra bezuinigingen 2014 van de baan'
'Extra bezuinigingen 2014 van de baan' (Foto: ANP)