Helmond Sport worstelt met stadion

De Eredivisie lonkt voor Helmond Sport. Maar de Brabantse ploeg maakt zich vooral zorgen over het krakkemikkige stadion.

Al tien jaar lang wordt er in de Helmondse gemeenteraad gesproken over een nieuw stadion, maar tot nu toe is daar nog niks uitgekomen. En gezien de slechte staat van het huidige Lavans Stadion, komen er steeds meer zorgen bij voor de club, meldt Omroep Brabant. Zo is er al voor tonnen aan achterstallig onderhoud.

"Na het wegvallen van Veendam, RBC en AGOVV zitten we bij de drie á vier clubs die echt het lelijkste eendje van de klas zijn. Laat staan als we promoveren - dan zijn we het lachertje van de Eredivisie", vertelde directeur Mario Captein. Jos Boetzkes van de PvdA vroeg daarom een extra debat aan. "De supporters en iedereen rond Helmond Sport verdient dat er duidelijkheid komt. Het is namelijk maar de vraag of het huidige stadion veilig genoeg is om risico wedstrijden in te spelen."

Captein hoopt dat de politiek in Helmond nu stappen gaat zetten. "De praktijk is dat er al tien jaar over gesproken wordt. We moeten echt uitkijken dat we er niet nog twee jaar of langer over gaan praten."