Drogba: "Galatasaray is geweldige keuze"

Galatasaray moet hopen op een wonder om de halve finale van de Champions League-finale te bereiken. Volgens Didier Drogba zullen de Turken in de toekomst zegevieren.

Galatasaray verloor vorige week de heenwedstrijd tegen Real Madrid met 3-0. De ploeg van Drogba en Wesley Sneijder wacht dus een loodzware klus om niet uitgeschakeld te worden in de kwartfinale. Galatasaray kende een prima generale voor de return (dinsdag). Mede dankzij Drogba werd Mersin Idman Yurdu met 3-1 geklopt.

De Ivoriaan scoorde twee keer. De ervaren spits voelt zich goed in Istanbul, waar hij begin dit kalenderjaar arriveerde. Drogba verliet Shanghai Shenhua. "Ik moet zeggen dat ik erg gelukkig ben hier in Istanbul", zegt de oud-spits van Chelsea tegen UEFA.com. "Ik zit bij een ambitieuze club, die bezig is met een mooi project."

"Galatasaray wil op den duur de Champions League winnen en daarom was dit een geweldige keuze voor mij. Ik wil graag een deel uitmaken van dit avontuur, van deze uitdaging. Ik ben erg enthousiast. Galatasaray is al een bekende club in Europa: ze hebben de UEFA Cup al eens gewonnen en willen nu iets nog groters presteren. Ik denk dat dit het lot is voor mijn voetballoopbaan." Drogba won de Champions League in 2012 met Chelsea.