"Liverpool terug naar Shankly-tijd"

Brendan Rodgers wil Liverpool terugbrengen naar de glorietijd, met inspiratie van clubiconen Bill Shankly en Bob Paisley. De club won in 2005 de laatste Europese bekers, Champions League en Europese Supercup, en in 2012 de League Cup.

Shankly was tussen 1959 en 1974 trainer van Liverpool en won onder meer drie landstitels, twee FA Cups en de UEFA Cup. Zijn voormalige assistent Bob Paisley nam het daarna over en in negen jaar tijd bracht hij Liverpool naar zes landstitels, driemaal de Europa Cup I, de UEFA Cup en vele andere prijzen.

"Ten eerste is er geen vergelijking met die twee legendes uit het verleden: die managers zullen hier altijd herinnerd worden", begint Rodgers tegenover Britse media. "Voor mij is er de taak om de club net zo op te bouwen als Bill Shankly succesvol deed. Dat plaveide de weg voor vele succesvolle jaren."

"Dat probeer ik nu te kopiëren. Het is een grote uitdaging, omdat de club een instituut is. Maar het is een uitdaging waar ik en de staf veel plezier aan beleven. Ik heb dit seizoen al veel vooruitgang gezien en ik verwacht dat we dat de komende jaren kunnen voortzetten."