'Geen autisme door vaccinatie' - aflevering zoveel

Dat de vaccinaties die kinderen krijgen geen autisme veroorzaken, zal duidelijk zijn voor iedereen met een half brein. Helaas lopen er kennelijk nog steeds veel mensen rond die een aanzienlijk deel van hun grijze massa missen, want 1 van de 3 Amerikaanse ouders en een onbekend aantal Nederlandse ouders denken nog steeds dat er een verband is.

Omdat zelfs de sukkels die de 'vaccinatie veroorzaakt autisme'-school van idioterie propageren het overweldigende tegenbewijs niet kunnen negeren, hebben ze het nu over een andere boeg gegooid: autisme zou veroorzaakt worden door het grote aantal vaccinaties dat kinderen in hun eerste twee levensjaren krijgen.

Daarom wijken ouders steeds vaker af van de voorgeschreven vaccinatieschema's. Ze laten vaccinaties pas na de aangeraden datum of zelfs helemaal niet uitvoeren. Daarmee stellen ze hun kind bloot aan grote gevaren in een cruciale tijd van hun ontwikkeling, maar de vraag is of het een redelijke gok is om autisme te vermijden.

De wetenschap zou de wetenschap niet zijn als ze zulke vragen niet op een objectieve en grondige manier zouden proberen te beantwoorden. Een team van de Amerikaanse overheidsorganisatie Centers for Disease Control and Prevention (CDC) deed dit dan ook, en kwam tot een duidelijk antwoord: nee.

Ze onderzochten zo'n 1000 kinderen, waarvan circa 750 gewone kinderen en 250 autistische kinderen. Daarbij werd gekeken naar de hoeveelheid antilichaampjes die de kinderen aangemaakt zouden hebben door de vaccinaties. Er bleek totaal geen verband te zijn tussen dat aantal antilichaampjes en autisme.

De onderzoekers wijzen er nog even fijntjes op dat moderne vaccins veel minder antilichaampjes doen produceren dan de oudere vaccins. Door het moderne kinkhoestvaccin maakt het lichaam bijvoorbeeld maximaal 6 soorten antilichaampjes aan, terwijl dat bij het oude vaccin zo'n 3000 was. Dit staat haaks op het idee van de antivaccinatie-activisten, namelijk dat autisme de laatste jaren een enorme boom heeft gekend.

Voor de ouders die nog twijfelen of ze hun kind moeten laten vaccineren, vatten de auteurs van het onderzoek het nog even samen: "De mogelijkheid dat immunologische stimulatie door vaccins gedurende het eerste of tweede levensjaar verband zou kunnen hebben met het ontwikkelen van autisme, wordt niet onderschreven door onze kennis van de neurobiologie achter autisme."

Oftewel, in gewoon Nederlands: vaccinatie veroorzaakt geen autisme, zelfs niet in grote hoeveelheden.


Bullshit dus