Van Ginkel: "Ben niet zo'n grote jongen"

Nadat hij de voorbije interlands deel uitmaakte van het grote Oranje, moest Marco van Ginkel ditmaal een stapje terugdoen. Van rancune jegens Louis van Gaal is geen sprake.

Het feit dat Van Gaal voor andere middenvelder koos heeft Van Ginkel er niet toe gebracht om verhaal te halen bij de ervaren keuzeheer. "Ik heb geen contact met hem gehad. Zo'n grote jongen ben ik niet hè. Het zou ook niet best zijn als ik ging klagen", zegt hij in gesprek met NUsport.

Ofschoon hij nog niet tot de 'grote jongens' behoort, had Van Ginkel wel stilletjes gehoopt op een nieuwe uitverkiezing. "Het was wel een teleurstelling, maar bij Jong Oranje heb je meer kans op speelminuten en die heb ik ook gepakt. Het is geen straf, al wil je uiteindelijk wel bij het Nederlands elftal zitten."

Tijdens de 4-1 overwinning die Jong Oranje boekte op de leeftijdsgenoten van Noorwegen mocht Van Ginkel in de basis starten. Het jeugdexponent van Vitesse hoopt ook van de partij te zijn tijdens het jeugd-EK dat aankomende zomer in Israël zal plaatsvinden. "Er is veel concurrentie, maar dat is alleen maar mooi. Daardoor gaat de kwaliteit omhoog. Er zijn 23 spelers die meegaan en ik verwacht in ieder geval wel dat ik daarbij zit."