Telefoonlijn SC Veendam doorgesneden

Mensen die naar stadion De Langeleegte willen bellen krijgen geen gehoor. De vaste lijn van SC Veendam is afgesneden, omdat de club de rekening niet meer heeft kunnen betalen. Sinds begin vorige week is de club in surseance van betaling. Een groep investeerders heeft nog hoop de club uit de provincie Groningen te kunnen redden.

"We kunnen de rekening niet meer betalen", aldus bewindvoerder mr. Gerard Breuker. "SC Veendam heeft nog geen duizend euro op de bank staan." De bewindvoerder wilt snel duidelijkheid van de investeerders die de roemruchte voetbalclub mogelijk kunnen redden. Breuker heeft de deadline gesteld op maandag. Dan moet duidelijk zijn of hoofdsponsor Koos Gjaltema en de ondernemers rondom hem het het benodigde bedrag op tafel kunnen leggen.

Volgens heeft de bewindvoerder aan Gjaltema laten weten dat enkele tonnen nodig zijn om het seizoen uit te spelen en met een redelijk schone lei opnieuw te kunnen beginnen. Morgen zal Gjaltema met zijn mede-investeerders aan tafel schuiven om snel duidelijkheid te geven Het valt hem niet mee iedereen aan tafel te krijgen. "Ik bel overal achteraan, maar word er soms wel een beetje moedeloos van", aldus Gjaltema.

"Het wordt tijd dat een ieder duidelijkheid geeft. Nee is ook een antwoord. We moeten knopen doorhakken, we redden het wel of we redden het niet, simpel", aldus de hoofdsponsor. Mocht het lukken het geld boven tafel te krijgen dan heeft SC Veendam tot 1 april de tijd om een sluitende begroting voor het seizoen 2013/2014 in te dienen bij de KNVB. Ook dat lijkt een lastige opgave te gaan worden. Er moet bijvoorbeeld 200.000 euro op tafel worden gelegd voor de stadionhuur. Bewindvoerder Breuker benadrukt dat hij geen sponsorgelden naar voren heeft geschoven om dit seizoen te kunnen uitspelen. "Ik heb geen hypotheek genomen op volgend seizoen."