Sneijder vreesde nooit voor plaats bij Oranje

Wesley Sneijder is nooit bang geweest om uit zicht te raken bij het Nederlands elftal. De middenvelder raakte in de eerste seizoenshelft op een zijspoor bij zijn toenmalige club Internazionale en ontbrak daardoor ook tijdelijk bij Oranje. "Dat ik mogelijk het WK zou missen, heeft nooit door mijn hoofd gespookt", geeft hij aan.

Sneijder, die voor de interlands tegen Estland en Roemenië terugkeert bij de selectie, vond het geen optie om zijn contract bij Inter uit te dienen. "Ik wist zeker dat ik voor het einde van de transferperiode weg zou zijn. Dan heb je nog anderhalf jaar tot het WK. Dat is ruim voldoende"

Zin om al te lang stil te staan bij zijn vervelende afscheid bij Inter heeft Sneijder niet. Het salaris van de oud-Ajacied drukte te zwaar op de begroting van de club en daarom werd hij langzaam naar de uitgang gedirigeerd. "Ik heb ook mooie tijden gehad bij Inter en veel te danken aan meneer Moratti. Dus ik ga niet natrappen."

Na zijn transfer naar Galatasaray, waarmee hij zich plaatste voor de kwartfinale van de Champions League, bruist Sneijder weer van de energie. "De Turkse competitie is sterker dan ik had gedacht. Ik heb daarover van tevoren geïnformeerd bij Van Gaal en Mourinho. Zij waren heel positief."

Met het Nederlands elftal, dat hard op weg lijkt zich te plaatsen voor het WK van volgend jaar in Brazilië, ziet Sneijder ook voldoende perspectief. "Ik zie op de training heel veel talent", zegt de aanvoerder. "Dat heeft me positief verrast. En die jonge jongens kunnen zich de komende anderhalf jaar nog enorm ontwikkelen."


Sneijder vreesde nooit voor plaats bij Oranje (Foto: Novum)