Murray simpel verder in Indian Wells

Andy Murray is doorgedrongen tot de vierde ronde van het masterstoernooi van Indian Wells. De als derde geplaatste Schot had dinsdagavond weinig problemen met Yen-Hsun Lu uit Taiwan. Hij won met 6-3, 6-2. Murray, de verliezend finalist van 2009, werkte de vijf breekpunten die hij tegen kreeg weg, terwijl hij zelf vier keer toesloeg.

Bij de laatste zestien neemt de olympisch kampioen het op tegen Carlos Berloq. De Argentijn was met tweemaal 6-2 te sterk voor de Japanner Kei Nishikori.

Juan Martin del Potro sloeg zich ten koste van Björn Phau een ronde verder. De Argentijn (7) was de Duitser met 6-2, 7-5 de baas. Hij stuit nu op routinier Tommy Haas, die afrekende met de als elfde geplaatste Spanjaard Nicolas Almagro: 6-3, 6-7 (2), 7-6 (2).

Bij de vrouwen bereikte Victoria Azarenka de kwartfinale. De als eerste geplaatste Wit-Russin versloeg de Poolse Urszula Radwanska met 6-3, 6-1. Ze neemt het in de volgende ronde op tegen Caroline Wozniacki. De Deense (8) klopte Nadia Petrova (10) met 7-6 (3), 6-3. Angelique Kerber (4) won met 6-4, 7-5 van Garbiñe Muguruza.

De als derde geplaatste Agnieszka Radwanska liet zich verrassen door Maria Kirilenko. De Russische, de nummer dertien van de plaatsingslijst trok met 6-1, 4-6, 7-5 aan het langste eind.


Murray simpel verder in Indian Wells (Foto: Novum)