Rafael van der Vaart: scheiding 'ergste periode'

Rafael van der Vaart heeft het niet makkelijk nu hij en Sylvie uit elkaar zijn. "De scheiding is de ergste periode uit mijn carrière", vertelt de voetballer aan de Duitse krant Bild. "Sylvie en ik hebben veel meegemaakt. De verhuizingen, haar ziekte, de geboorte van Damian. Dat was een achtbaan."

Toch gaat het steeds beter met Rafael, die begin dit jaar liet weten te gaan scheiden. "Ik voel me veel vrijer dan een paar weken geleden, ik geniet weer meer van het leven." Hij bekent een gevoelig persoon te zijn als het om familie gaat. "Ik ben een watje. Ik verberg mijn gevoelens niet."

De sportman vond het moeilijkste aan de breuk dat hij hun zoon Damian moest vertellen dat zijn vader niet meer thuis zou slapen. "Aan de andere kant is hij ook blij dat Sylvie en ik een normale, goede verstandhouding hebben. We hebben nog nooit ruzie gemaakt waar hij bij was."

Rafael vindt het fijn dat zijn ex regelmatig bij zijn voetbalwedstrijden komt kijken. "We zien elkaar vaak en eten ook wel samen. Sylvie houdt van HSV en het stadion, ik zou haar dat nooit verbieden." De voetballer sluit niet uit dat hij en Sylvie ooit weer bij elkaar komen. "Op dit moment weet ik niet hoe alles gaat lopen. Dat is moeilijk te voorspellen."