Verdachte moord echtpaar Aduard blijft langer vast

De 40-jarige man die is aangehouden voor de moord op het echtpaar uit Aduard mag nog twee weken worden vastgehouden. Dat heeft de rechter-commissaris vrijdag bepaald, bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Groningen.

Of de man de moord op het echtpaar heeft bekend of ontkend wil de zegsvrouw niet kwijt. Eerder zou advocaat van de verdachte Piet Huisman hebben gezegd dat zijn cliënt ontkent iets met de moorden te maken te hebben.

De sectie op de lichamen is inmiddels afgerond. Wanneer de resultaten daarvan bekend worden gemaakt kan de woordvoerder niet zeggen. De informatie die daaruit is gekomen, wordt nu gebruikt bij het verhoor van de verdachte, aldus de zegsvrouw.

Vrijdag werd aanvullend sporenonderzoek gedaan in de buurt van de vindplaats van de slachtoffers. Wat daar is aangetroffen is onbekend.

De man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd woensdagochtend aangehouden in de binnenstad van Groningen op verdenking van betrokkenheid bij de dubbele moord. Onder meer goede getuigenverklaringen leidden tot de aanhouding, meldde de politie eerder.

Het echtpaar uit Aduard, 70 en 68 jaar oud, werd sinds maandagmiddag vermist. Ze hadden een afspraak met een potentiële koper van hun boot. Toen zij niet terugkeerden sloeg hun familie alarm. Op de boot vond de politie sporen die wezen op een misdrijf. Dinsdag werden de lichamen van het stel gevonden in het water van het Hoendiep bij Hoogkerk.