Klopp: "Erg trots op het team"

Op overtuigende wijze bereikte Borussia Dortmund dinsdag de kwartfinales van de Champions League. De 3-0 zege op Shakhtar Donetsk maakte trainer Jürgen Klopp zeer trots. Dortmund stond er na de 2-2 in Oekraïne goed voor, maar moest de klus in het eigen Westfalenstadion wel nog even klaren. Dat gebeurde en niet zonder overtuiging: 3-0. Klopp beseft hoe belangrijk de zege is. "Deze wedstrijd was erg belangrijk voor ons en dit is een buitengewoon moment."

Voor het eerst sinds 1998 voegt Dortmund zich bij de laatste acht, nadat het eerder al overtuigend de groep met Manchester City, Real Madrid en Ajax als winnaar afsloot. "Het gehele Champions League-seizoen verloopt tot nu toe geweldig voor ons", concludeerde klop ten overzien van internationale pers.

Klopp wilde nog even onderstrepen dat Sjachtar niet zomaar een clubje is. "Shakhtar liet in de tweede helft zien hoe goed ze zijn, maar wij hebben tachtig minuten lang fantastisch voetbal gespeeld", aldus de trainer, die het niveau van de kwartfinales hoog inschat.

"Er zijn geen slechte teams meer over. Het maakt niet uit wie we de volgende ronde loten. We zijn gewoon erg blij met deze zege en ik ben erg trots op mijn team."