"Arsenal zit in een neerwaartse spiraal"

Volgens Tottenham Hotspur-trainer Andre Villas-Boas zit stadsgenoot Arsenal in een neerwaartse spiraal waaruit het maar moeilijk zal kunnen ontsnappen. Dat zei de Portugese oefenmeester na de 2-1 zege van zijn club over de aartsrivaal van afgelopen zondag.

Villas-Boas verklaarde het verlies van Arsenal na afloop van de derby voor de camera's. "Wij zitten in een opwaartse spiraal wat betreft zelfvertrouwen, en zij in een neerwaartse wat betreft resultaten. Het is ontzettend moeilijk voor hen om daar uit te komen." Desalniettemin was de Portugees in zijn nopjes met de overwinning over Arsenal. "Het was erg belangrijk, het betekent heel veel voor de fans. We wilden winnen van Arsenal en daarmee het gat tussen ons vergroten."

Door de winst van Tottenham in de zogeheten Noord-Londense derby klimmen de Spurs naar de derde plaats in de Premier League, zeven punten boven Arsenal, dat de vijfde plaats bezet. De club van Arsene Wenger dreigt nu voor het eerst in zestien jaar Champions League-voetbal mis te lopen. Ook de vierde plaats op de ranglijst, die recht geeft op de voorronde van het kampioenenbal, is met vijf punten namelijk ver weg voor de kwakkelende Gunners.