[Bundesliga] Leverkusen kantelt duel in slotfase

Bayer Leverkusen leek het onderspit te delven tegen VfB Stuttgart, maar wist een 0-1 achterstand om te buigen naar een 2-1 zege. Stuttgart kreeg reeds vroeg in de eerste helft een strafschop toegewezen en deze werd benut door Vedad Ibisevic. Die Werkself bleven lange tijd tegen deze 0-1 achterstand aanhikken, maar in de laatste tien minuten werd de inzet van de thuisploeg toch beloond en wist Leverkusen zelfs een zege uit het duel te slepen.

Allereerst kreeg Leverkusen in de 81e minuut een strafschop toegewezen. Een handsbal van Cristian Molinaro was de oorzaak van de penalty, die door Stefan Kießling werd benut. De gelijkmaker motiveerde de thuisploeg om uiteindelijk de overwinning over de streep te trekken en dankzij Lars Bender kwam deze overwinning er ook.

Vier minuten na de benutte strafschop wist de middenvelder met een kopbal het vijandige doel te raken en zodoende stond de 2-1 op het scorebord. Borussia Dortmund, de nummer twee van de ranglijst, is daardoor niet uit het zicht van Leverkusen geraakt.