[FA Cup] Chelsea treft Man Utd. na zege op Middlesbrough

Chelsea is doorgedrongen tot de laatste acht van het FA Cup-toernooi. De Londenaren ontdeden zich in de tweede helft van Middlesbrough (0-2). In het Riverside Stadium wist Middlesbrough, dat uitkomt in de Championship, de bezoekers een helft lang in bedwang te houden. In het tweede bedrijf boden doelpunten van Ramires en Victor Moses echter uitkomst voor Chelsea.

Ramires opende de score vijf minuten na rust. De middenvelder zag zijn geplaatste schot licht van richting veranderd worden door Fernando Torres: 0-1. Nadat Oscar en Eden Hazard enkele goede mogelijkheden onbenut lieten, gooide Moses het duel een kwartier voor tijd alsnog in het slot.

De aanvaller scoorde eenvoudig van dichtbij en bepaalde de eindstand op 0-2. Chelsea stroomt zodoende door naar de kwartfinales, waarin het Manchester United treft.