Verbeek: "Wil geneuzel niet lezen"

Gertjan Verbeek heeft met verbazing gereageerd op de houding van enkele spelers van AZ. Het is vijf voor twaalf, beseft de oefenmeester zich maar al te goed. De Alkmaarders zijn bezig aan een dramatisch seizoen en staan nog maar drie punten boven de rode streep. "Je kunt niet blijven roepen dat je voetballend beter bent dan de tegenstander. Als ze nu zeggen, dat het wel meevalt, is het kwartje nog niet gevallen. Ze moeten zelf in de gaten krijgen, dat het zo niet langer kan. En moeten elkaar aanspreken. Ze moeten positief-kritisch naar elkaar zijn, maar meestal zijn spelers vooral met zichzelf bezig als het een tijd niet loopt", aldus Verbeek tegen De Telegraaf.

Roy Beerens liet onlangs optekenen dat hij zich nog geen zorgen maakt over de positie van AZ. Verbeek vond dit maar een vreemde iutspraak. "Ik maak me wel zorgen. Ik wil dat geneuzel niet lezen, we hebben álles te verliezen. We moeten elkaar de waarheid zeggen, anders komen we niet verder. Ze moeten zich ook bewust worden, wat voor effect hun uitlatingen hebben op de club, fans en het team."

AZ kan het seizoen nog wat glans geven door de KNVB Beker te winnen. Woensdagavond ontmoet de ploeg Ajax in de Amsterdam ArenA voor de halve finale van dat toernooi. "Ajax is favoriet. Ze zijn bezig met een goed seizoen, al hebben ze twee duels ongelukkig afgesloten. De ploeg is in vorm, wij zijn een team in opbouw en hebben het dit seizoen moeilijk. Ook qua resultaten. Behalve in de beker."