[Primeira Liga] Benfica ontsnapt in extra tijd met penalty

Benfica heeft met Ola John een benauwde overwinning geboekt op Académica. Pas in de vierde minuut van de blessuretijd wisten As Aguías de zege op te eisen (1-0). Benfica moest winnen om in het spoor te blijven van medekoploper FC Porto. Trainer Jorge Jesus zal bijzonder opgelucht zijn dat zijn ploeg op de valreep drie punten pakte zondagavond. Benfica komt dankzij de zege weer naast Porto. Beide ploegen hebben nu 49 punten uit negentien wedstrijden. De zege was erg zwaarbevochten.

Benfica was weliswaar de betere ploeg in Estadio da Luz, maar met Ola John in de basis kon de thuisploeg het overwicht niet in de stand tot uitdrukking brengen. Académica bleek een zeer taaie tegenstander en wist lang overeind te blijven in Lissabon. Rodrigo, Maxi Pereira en Lima zagen hun doelpogingen niet verzilverd worden.

In de tweede helft was ook John nog dichtbij een treffer. De buitenspeler profiteerde van zwak uitverdedigen bij Académica, maar de paal stond een doelpunt voor de Oranje-international in de weg. John werd niet veel later gewisseld. Vanaf de bank zag hij dat Lima in de 94e minuut vanaf elf meter mocht aanleggen en niet faalde.