Swansea-eigenaar over ADO: "Wat een debielen"

John van Zweden, eigenaar van het Engelse Swansea City en fan van ADO Den Haag, is niet te spreken over de handelswijze van de Haagse club. Eerder vandaag werd bekend dat Jens Toornsta door ADO voor 950.000 euro is verkocht aan FC Utrecht. Ook Swansea had interesse in de middenvelder.

"Ik moet gewoon even bijkomen. Wat een stel debielen", liet de Nederlander weten aan Omroep West. "Je verkoopt je beste speler toch niet voor 950.000 euro? Dit kan je niet maken tegenover de supporters. Mijn hele dag is verziekt."

"Op de dag dat ADO in de shit komt, verkoopt ADO de beste speler voor een fooitje", liet de supporter van de Haagse club verder weten. "Utrecht betaalt 950.000 euro. Een derde gaat naar ADO, een derde gaat naar Toornstra en een derde gaat naar de zaakwaarnemer van Toornstra. En ADO heeft niet eens een doorverkoopregeling getroffen. Hoe kan dat nou?"

Van Zweden had Toornstra graag in het shirt van Swansea City gezien. "Onze trainer was gek op hem. Ook onze scouts waren gek op hem, maar toen vertrok onze trainer naar Liverpool en kwam Michael Laudrup. Hij nam Jonathan de Guzman mee en die doet het goed, maar onze scouts waren nog steeds vol lof over Toornstra. Wij wilden in de zomer weer gaan praten. Wij kregen destijds echter een hele andere prijs te horen. Hoe kan je nou je beste speler voor 950.000 verkopen? Ze verkopen hem voor een fooitje."