Enoh niet tegen Vitesse vanwege mogelijke transfer

Eyong Enoh maakt het seizoen wellicht af bij Fulham. De Londense club heeft zich gemeld bij Ajax. Marc Overmars, directeur voetbalzaken van de Amsterdammers, bevestigt aan De Telegraaf dat Fulham de gesprekken heeft geopend inzake een transfer van de Kameroener. "De onderhandelingen moeten beginnen. Nog niets zeker."

Bij Fulham is manager Martin Jol een oude bekende van Enoh. De twee werkten samen bij Ajax tussen 2009 en 2010 toen Jol trainer was in Amsterdam. Of Ajax bij een vertrek zelf ook de transfermarkt opgaat is niet duidelijk.

Enoh debuteerde in 2008 voor Ajax tegen Feyenoord en speelde sindsdien in de hoofdmacht van Ajax. Onder trainer Frank de Boer is de middenvelder echter lang niet altijd zeker van zijn basisplaats. Eerder toonden Real Mallorca en Stade Rennes al interesse in de controleur.

Update 14.50 uur

Ajax-trainer Frank de Boer houdt Eyong Enoh buiten de selectie voor het bekerduel tegen Vitesse dat vanavond wordt afgewerkt. De Kameroener zou in de basis starten, maar de Amsterdammers zouden naar verluidt in gesprek zijn met Fulham over een mogelijke transfer van Enoh naar de Premier League.

Kolbeinn Sigthórsson vervangt Enoh in de selectie. De IJslander kan daardoor zijn rentree in de A-selectie maken na zijn slepende schouderblessure.