Stewart: "Geen nieuw bod op Maher"

Earnest Stewart denkt niet dat Adam Maher nog vertrekt bij AZ. Sinds het laatste bod van PSV is het angstvallig stil rondom de middenvelder. Maher was verreweg de beste man van het veld afgelopen vrijdag en ook dinsdagavond liet hij weer zijn voeten spreken. Met twee doelpunten had de middenvelder een groot aandeel in de 0-5 bekerzege op FC Den Bosch. De grote vraag die Alkmaar en omstreken bezighoudt is dan ook: blijft Maher bij AZ?

Technisch directeur Earnest Stewart verwacht niet dat Maher nog een transfer maakt in de winter. "Er is geen nieuw bod binnengekomen op Maher", laat de bestuurder weten aan Goal.com. "PSV heeft absoluut interesse, maar zolang er geen geld is geboden hebben we ook niks te bespreken", is Stewart duidelijk.

De voormalig Amerikaans international begrijpt dat clubs als PSV belangstelling hebben voor de middenvelder. "Adam is een exceptioneel talent en één van de Nederlandse spelers die het heel ver kan schoppen. Overal waar hij speelt, bij AZ of bij de nationale teams, past hij zich moeiteloos aan het niveau aan. Hij zit op zijn 18e al bij het Nederlands elftal en doet daar ook al gemakkelijk mee, echt fantastisch."

Zijn trainer Gertjan Verbeek sprak afgelopen zondag eveneens lovende woorden over de middenvelder. In het programma Studio Voetbal zei de coach dat Arsenal wel een mooie club voor hem zou zijn. "Ja die uitspraak is wat verkeer geïnterpreteerd", zegt Stewart hierover. "Verbeek werd gevraagd of Maher in een andere competitie kan spelen. Toen zei hij dat Maher overal kan spelen, maar dat hij bij een club moet komen die een filosofie met jonge spelers aandraagt. Arsenal is zo een club, maar dat betekent niet dat hij daadwerkelijk daar naar toe gaat."

Dat Maher vroeg of laat toch zal vertrekken weet ook Stewart. "Natuurlijk, maar het is mooi om te zien dat we zulke spelers kunnen opleiden. Het is geen grote jongen, maar door zijn slimheid kan hij toch excelleren. De manier waarop hij dribbelt is geweldig, hij loopt bijna altijd vrij en heeft een hoge handelingssnelheid. Hij is één van de grote talenten in het Nederlandse voetbal en zal een prima transfer maken voor ons."