[Bundesliga] Schalke in doelpuntenfeest langs Hannover

Schalke 04 heeft vrijdagavond in een doelpuntrijke wedstrijd Hannover 96 met 5-4 verslagen. In Gelsenkirchen vielen tussen minuut 49 en minuut 68 liefst zes goals, waarna het 4-3 stond. Lewis Holtby besliste het duel vervolgens twee minuten voor tijd, waarna Mame Biram Diouf met een prachtige omhaal de eindstand bepaalde. Schalke stijgt door de overwinning naar dertig punten en de vijfde plek.

Opvallend genoeg viel er de eerste 43 minuten niets te juichen. Pas een minuut voor rust opende oud-PSV'er Jefferson Farfán de score. Szabolcs Huszti vond twee keer het net voor de bezoekers, maar het mocht niet baten. Onder meer dankzij een doelpunt van Ciprian Marica, die de geschorste Klaas-Jan Huntelaar verving, ging Schalke er uiteindelijk met de overwinning vandoor.

In Spanje speelde zich tussen Espanyol en Real Mallorca ook een doelpuntrijk duel af. De Catalanen trokken aan het langste eind: 3-2. 85-voudig Portugees international Simao opende de score, waarna voormalig Barcelona-talent Giovani Dos Santos de gelijkmaker binnenschoot. Raul Baena produceerde zeven minten voor tijd de winnende goal voor Espanyol.

De club uit Barcelona bivakkeert met 21 punten net boven de degradatiestreep waar Mallorca (17 punten) zich onder bevindt.

Schalke in doelpuntenfeest langs Hannover (Foto: Novum)