Melker maakt overstap naar World Series by Renault

Nigel Melker zal komend seizoen uitkomen voor Tech1 in de World Series by Renault. Door het wegvallen van een sponsor kon de 21-jarige Melker dit seizoen geen GP2 rijden. Hij heeft een éénjarig contract getekend bij de Frans equipe. 

Eind vorig jaar was Melker nog van plan om nog een jaar GP2 te rijden. Racing Engineering was een serieuze optie, maar doordat één van zijn sponsoren wegviel werd het de Formula Renault 3.5.

Het Franse team heeft een positieve indruk gemaakt op Melker. "We hebben lang gesproken en hadden meteen een klik", aldus Melker. "Ik voelde direct de betrokkenheid van de engineers en de crew. Tech1 is een professioneel team en heeft bewezen vooraan mee te doen. Dat kan met dit team, want om te presteren in de autosport moet je niet alleen als coureur top zijn, je hebt ook een topauto nodig. "

Voor Melker is de overeenkomst met de Tech1 een belangrijke zet in zijn carrière. "Net als de GP2 Series staat ook de World Series By Renault hoog aangeschreven. De klasse is uitgegroeid tot de kraamkamer van de Formule 1. Ik kan me in deze klasse in de kijker rijden bij de Formule 1-teams. Halverwege en aan het eind van het seizoen valt bovendien een Formule1-test bij Red Bull te winnen. Dat is een heel interessant gegeven. Dat geldt trouwens ook voor de raceweekenden van Renault. Die zijn geweldig voor zowel sponsoren als racefans. Ik kijk dan ook uit naar de start van het seizoen."