Derdeklasser verslaat Lyon in Frans bekertoernooi

Olympique Lyon heeft zich vanmiddag gigantisch voor schut gezet in de Coupe de France, het Franse bekertoernooi. Derdeklasser Épinal was uiteindelijk na strafschoppen te sterk.

Tristan Boubaya wist Épinal in de reguliere speeltijd binnen het kwartier op een 2-0 voorsprong te zetten. Via Bafétimbi Gomis en Gueida Fofana trok de Franse topclub de stand nog voor rust gelijk. Lisandro Lopez leek het duel na een uur spelen te beslissen, maar een klein kwartier voor tijd kwam Épinal dankzij Valentin Focki alsnog op gelijke hoogte.

In de daaropvolgende verlenging werd er niet meer gescoord en zodoende moesten strafschoppen uitmaken wie er door zou bekeren. Lyon faalde tweemaal vanaf elf meter, terwijl Épinal slechts één keer wist te missen. Daardoor bekerde de derdeklasser door.

Olympique Marseille kwam met de schrik vrij. Na verlenging wist de ploeg met 2-1 te winnen van Guingamp, uitkomend in de Ligue 2. Vanavond komt Paris Saint-Germain nog in actie. De topclub uit de Franse hoofdstad neemt het in eigen huis op tegen Arras, dat acteert op het vierde niveau in Frankrijk.