"Maher blijft gewoon bij AZ"

Earnest Stewart verwacht dat Adam Maher ook na de winterstop actief is in Alkmaar. AZ heeft volgens de directeur voetbalzaken nog altijd geen schriftelijk bod ontvangen van PSV.

"Ik schat in dat Maher gewoon bij AZ zal blijven", geeft de beleidsbepaler aan in gesprek met RTV Noord-Holland. "Het heeft er niets mee te maken dat wij de hoofdprijs willen ontvangen, maar we willen sportief blijven draaien zoals we nu doen. We zijn momenteel niet genoodzaakt om spelers te verkopen, dus een transfer is niet 'im Frage'."

PSV zou bereid zijn om vijf miljoen euro neer te tellen voor de jonge middenvelder. De Alkmaarders zouden echter acht tot negen miljoen euro verlangen voor de spelmaker, wiens contract loopt tot medio 2015. Maher heeft wel oren naar een transfer.

Stewart heeft begrip voor de vertrekwens van Maher. "Er zijn verschillende belangen. Een speler heeft ambitie. Het is begrijpelijk dat men een stap wil maken. Dat is inherent aan voetbal", zegt de Amerikaan, die niet kan aangeven of PSV de enige geïnteresseerde Nederlandse partij is. "PSV heeft in de zomer en in de winter aangegeven dat het Maher een interessante speler vindt. Meer kan ik daar niet over zeggen."

AZ wil zichzelf versterken met Jeffrey Gouweleeuw, maar vangt tot dusver bod bij de Fries club. "Heerenveen verkoopt liever niet in de winterstop", legt hij uit. "Never say never, maar als Heerenveen op dit standpunt blijft zal er niets gebeuren. Dat moet je respecteren. Natuurlijk voeg je een speler waar je interesse in hebt liever vandaag dan morgen toe aan je selectie. Maar dat lijkt er nu even niet in te zitten. Of er een hoger bod komt? Dat zal in ieder geval niet veel verschillen." Gouweleeuw ligt nog anderhalf jaar vast in Friesland, waar hij sinds 2010 actief is.