PSV persoonlijk akkoord met Hiljemark

PSV en Oscar Hiljemark (20) hebben een persoonlijk akkoord met elkaar bereikt. De Zweedse jeugdinternational wil graag naar Eindhoven komen.

Volgens Voetbal International moet er onder het persoonlijke akkoord alleen nog een handtekening worden gezet. Daarna is het de taak aan PSV om een overeenkomst te bereiken met Elfsborg, waar Hiljemark onder contract staat. De onderhandelingen tussen beide partijen zijn bijna afgerond.

PSV betaalt naar verluidt 2,2 miljoen euro voor de controlerende middenvelder, die in Eindhoven een contract voor 3,5 jaar kan krijgen. Hiljemark moet bij PSV een extra back-up worden voor Kevin Strootman, die door verschillende Europese topclubs wordt gevolgd. Bovendien is Ola Toivonen nog niet fit.

Bij PSV mogen Orlando Engelaar, Stanislav Manolev, Jagos Vukovic en Stef Nijland deze transfermaand vertrekken. Voor Engelaar is vanuit China al geïnformeerd. "Ik weet dat er wat speelt via de zaakwaarnemer. Ook rond Vukovic en Manolev, maar officieel is er nog niets", aldus technisch manager Marcel Brands.