Wenger: "Henry wordt waarschijnlijk niet geleend"

Het ziet er niet naar uit dat Thierry Henry nogmaals een comeback maakt bij Arsenal. Althans, als we de woorden van trainer Arsène Wenger mogen geloven.

Na afloop van de spectaculaire wedstrijd tegen Newscastle United ging Wenger voor de camera's van Canal+ in op de situatie rondom Henry, die momenteel participeert in de trainingen van de Fransman. "Vandaag scoorden Theo Walcott en Olivier Giroud voor ons, wat bewijst dat we al twee goede spitsen in huis hebben."

"We zullen Thierry geen aanbieding doen, ook omdat zijn vorige comeback zo succesvol was. We willen niet riskeren dat een volgende comeback tegen zou vallen. Ik denk dus niet dat Henry binnenkort voor ons gaat spelen. Hij is ook net terug van een vakantie en heeft drie of vier weken training nodig om zijn conditie op te bouwen. Daarbij heeft hij in Amerika een lang seizoen gehad."

Henry is uitgegroeid tot een levende legende bij de Gunners. In acht succesvolle jaren tussen 1999 en 2007 wist hij 228 maal te scoren, waarmee hij clubtopscorer is. Vorig jaar werd hij in de winter geleend van de New York Red Bulls en speelde hij zeven wedstrijden, waarin hij tweemaal scoorde.