Internationale gezant Syrië naar Moskou

De internationale gezant voor Syrië Lakhdar Brahimi brengt komende zaterdag een bezoek aan Moskou om te praten over de crisis in Syrië. Dat heeft het Russische ministerie van buitenlandse zaken woensdag gezegd, aldus het Russische persbureau ITAR-Tass.

Brahimi sprak maandag in Damascus met de Syrische president Bashar Assad over mogelijke stappen om het conflict op te lossen. Hij wilde hier echter niet over uitweiden. Vooralsnog lijkt het er niet op dat er snel een onderhandelde oplossing wordt gevonden voor de burgeroorlog in Syrië.

Woensdag reisden de Syrische onderminister van buitenlandse zaken Faisal Mekdad en de assistent-minister van buitenlandse zaken Ahmad Arnous naar Rusland. Wat voor doel de reis had wilde het Russische ministerie van buitenlandse zaken niet zeggen.

Rusland heeft, net als China, in de VN-Veiligheidsraad gebruik gemaakt van zijn vetorecht om Syrië te beschermen tegen internationale sancties. De afgelopen tijd lijkt Rusland zich echter steeds verder te distantiëren van het regime-Assad. Tegelijkertijd lijkt Rusland niet van plan om het verzet tegen internationale sancties te staken.


Internationale gezant Syrië naar Moskou (Foto: Novum)