Jong Servië zonder publiek na racismezaak

Jong Servië moet een duel zonder publiek afwerken. Dat heeft de UEFA donderdag besloten. Aanleiding is racistisch gedrag van het publiek bij de play-off voor EK-kwalificatie tussen Jong Servië en Jong Engeland half oktober. De Servische voetbalbond moet bovendien tachtigduizend euro betalen voor de misdragingen van de supporters. De Engelse bond werd vrijgesproken.

De Europese voetbalbond schorste twee Servische assistent-coaches Andreja Milunovic en Predrag Katic, voor hun aandeel in een opstootje na afloop van het door Engeland gewonnen duel. Milunovic mag een jaar niet in het voetbal werkzaam zijn, Katic anderhalf jaar.

Vier spelers van Jong Servië kregen een schorsing van tussen de vier en twee duels voor vertegenwoordigende nationale elftallen voor hun aandeel in het opstootje. Een Servische speler werd vrijgesproken. Steven Caulker en Thomas Ince van Jong Engeland werden voor respectievelijk twee en een duel geschorst. Zij missen daardoor wedstrijden van Jong Engeland op het EK in juni in Israël.

Alle gestraften kunnen nog in beroep tegen de uitspraak.